Önsöz + Görseller

21 4 9 Eylül 2024 3 Oy

 Küçüklüğümden beri zihnimde bizimkinden bambaşka, karanlık bir dünya hayal ederim. Korkutucu olma sebebi canavarlardan ziyade iletişim sorunlarıdır. İnsanlığın bugün “medeni” olarak anılma sebebi iletişim becerilerinin diğer hayvanlara göre daha iyi olmasıdır. Ancak bu bizler için yeterli olmadı. Radyo, televizyon, telefonlar ve hatta internet sırf bu “iletişim” sorununu ortadan kaldırabilmek için icat edildi. Günümüzde bambaşka amaçlarla kullanılan bu teknoloji hedefine ulaşamamış olsa bile işin sonunda bizlere olaylardan anlık haberdar olabilme yeteneği bahşetti. Hayal ettiğim bu dünyada ise iletişimin yani haberleşmenin çok zayıf olması yüzünden ne suçlular hakkında ne de doğal afetler hakkında insanlar haberdar olamıyorlardı.

 Hayal ettiklerinin çok ötesinde gerçekleşen olaylar, yanlış anlaşılmalar yüzünden onları tehdit ediyordu. Tasarladığım bu hikayenin asıl sorunu da burada baş gösteriyor. İletişim sorunu ile birlikte insanlar ve canavarların arasındaki buzlar bir türlü erimeye fırsat bulamıyor. Herkes diğer tarafın düşman olduğuna o kadar hemfikir ki barış anlaşmaları hayalden öteye gidemiyor. Üstelik bu hayal hiç de ucuz değil. 

 Yazılarımı hala geliştirdiğim gibi sorunları olabileceğinin de farkındayım. Umarım bu kitap ile birlikte istediğim o yazıyı elde edebilir ve sizlere sık sık söylediğim “Yazmak korkutucu değil, sadece çok fazla yazmalısınız,” sözümü burada kanıtlarım. İyi okumalar.

OKUMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE
 Kitapta alıntılar içerisindeki alıntılar doğal olarak tek tırnakla ifade edilmiştir. İtalik alıntılar karakterin ağzıyla söylemediği ancak düşündüğü cümleleri ifade eder ve o noktada hikayenin anlatış biçimi kısa süreliğine kahraman bakış açısından ilahi bakış açısına dönüşür. Karakterleri yazarken kafamda büyük bir kısmını oluştursam bile sizlerin kendi yorumlarınızı yapabilmeniz için yalnızca başarılarından ve yaptıkları bazı işlerden bahsettim. Yani bu kitap boyunca diyaloglara çok az önem vereceğim. Yorumlarda anladığınız kadarını ifade ederseniz muhtemelen birkaç bölüm içerisinde yeni güncellemeler ile kafanızda daha net oluşmasını sağlarım. 

BAZI GÖRSELLER
 Aşağıdaki görseller evrenden ve karakterlerden ufak illüstrasyonlar içerir. Yapay zeka ile hazırlanmıştır. Bu kısmı zamanla güncelleyeceğim, yeni karakterler gördükçe gelip bakabilirsiniz.

Eren – Erenos

Gornak – Goblin Şefi

Diğer karakterleri oluşturmakta zorlandım. Şimdilik ilk başta görünen karakterler bunlar.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

  1. Özgür Altın

    Konuya bayıldım kesin okicamm eline sağlıkk

  2. Viviesa

    Karakterler havalı görünüyorlar

Ayarlar

×

Bölümler

×

Metin Raporla